Correo
Ligazóns a outros blogs
- A canción do náufrago
- Alfaias
- A Lareira
- A Picara de Allegue
- Apunta para non esquecer
- Aranheira
- Al Calor de la Lumbre
- A Regueifa
- As Crónicas Prusianas
- As túas balas
- Beliscos Pequenos
- Bretemas
- Cabaseira
- Capitulo 0
- Casatlantica
- Cenicienta Proletaria
- Colineta
- Costa dos Arrieiros
- Cousas de Imeneo
- Cousas deste Tempo
- Delirios
- Desbarradas de Akin
- Dias estranhos
- El Casino
- Endurance
- eueoseeuu
- Facendome o Sueco
- Falabarato
- Fíos Invisibles
- Futuro en Ruinas
- Gradicela
- Haicu
- Mi vida como un chino
- Modesto
- Naraio Nazón
- Nemeth
- Noites de lúa neghra
- O Blog dos Pelachos
- O Enigma Albixoi
- O Ollo da Vaca
- Opaco
- O Pitiño
- O Quilombo
- Orballo
- O Reverso
- Os tempos que corren
- Paparruchas
- Polvo á Feira
- Predicando en el Desierto
- Rabudo
- Rei de Copas
- Si Home Si
- Tardes Xeadas
- Trosma
Xa van alá...
segunda-feira, março 27, 2006
Antídotos para a morriña
Abriron hai uns días un super novo no noso barrio. Foi motivo de ledicia: a nosa vida é moito máis sinxela, pois xa non temos que coller o coche cada vez que quedamos sen iogures. A miña compañeira de traballo foi o sábado por alí a mercar peixe e voltou con sorpresa: ¡¡¡tiñan raia!!! Como boa galega e mellor cociñeira, fixo unha caldeirada. Invitou a compartila a un extremeño, que ao primeiro puxo mala cara, pero logo aplicouse a fondo. Teño que aprender a facela ben, que ha ser unha boa opción para cando unha comeza a botar en falta o peixe da terra...
Opinions:
<< Home
Xa me gustaria que houbese raia neste pais.
O peixe aqui ten mui mala fama polo mercurio e apenas hai.
Un saudo.
Ah, se che interesa un blogo dun rapaz espanhol en Corea comproba este enderezo:
http://gunpo.blogspot.com/
O peixe aqui ten mui mala fama polo mercurio e apenas hai.
Un saudo.
Ah, se che interesa un blogo dun rapaz espanhol en Corea comproba este enderezo:
http://gunpo.blogspot.com/
Me encanta la caldeirada de raia. Aquí en Mandriles la encontré una vez, pero hace más de un año que no la he vuelto a ver.
Saúdos
Saúdos
Eu sonche máis de terra adentro, así que curo a morriña con outros productos.
Hai un par de semás fíxeno cunha comida de antroido: butelo, cachola, patacas da Terra Chá, chourizos de Sárria, queixo da Ulloa, membrelo caseiro (feito pola miña nai), un mencía da Ribeira Sacra e augardente.
Por suposto, invitei os meus amigos madracas para que o probaran :D
Hai un par de semás fíxeno cunha comida de antroido: butelo, cachola, patacas da Terra Chá, chourizos de Sárria, queixo da Ulloa, membrelo caseiro (feito pola miña nai), un mencía da Ribeira Sacra e augardente.
Por suposto, invitei os meus amigos madracas para que o probaran :D
Acedre, grazas pola ligazón do "coreano"... para que vaiamos a pensar que nós andamos lonxe da terra :).
Nunca preparei a raia, pero polo que lle teño visto a miña sogra, penso que básicamente hai que cocela con patacas e despois facer una allada e alixeirala bastante coa auga de cocer o peixe... Admito suxerencias distintas :).
Manoliño, eu son de pouca laconada, pero cando volto a Galiza no inverno, case sempre cae algunha xuntanza con carne ao caldeiro de prato principal. O butelo o probei apenas un par de veces, pero gostei, sí. Na nosa zona non hai.
Nunca preparei a raia, pero polo que lle teño visto a miña sogra, penso que básicamente hai que cocela con patacas e despois facer una allada e alixeirala bastante coa auga de cocer o peixe... Admito suxerencias distintas :).
Manoliño, eu son de pouca laconada, pero cando volto a Galiza no inverno, case sempre cae algunha xuntanza con carne ao caldeiro de prato principal. O butelo o probei apenas un par de veces, pero gostei, sí. Na nosa zona non hai.
Pues sí que me tomaría ahora una plato de raia, como el de tu foto, a ver si se me quita la morriña
Bicos y boas noites :-)
Bicos y boas noites :-)
Great work!
[url=http://zgrvnkfe.com/riyr/itcw.html]My homepage[/url] | [url=http://zotfqzef.com/rnnz/wujp.html]Cool site[/url]
[url=http://zgrvnkfe.com/riyr/itcw.html]My homepage[/url] | [url=http://zotfqzef.com/rnnz/wujp.html]Cool site[/url]
Ummm cada dia estou mais feliz de vivir donde vivo. Vivo en Cangas do Morrazo e unha das cousas que me encanta é a sua praza de abastos chea de peixes frescos.
Non hay cartiños que paguen iso.
Un saudo a tod@s galeg@s
Enviar um comentário
Non hay cartiños que paguen iso.
Un saudo a tod@s galeg@s
<< Home